-
Język
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
-
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm


Wysyłka w ciągu | 24 godziny | ||||||||||||||
Cena przesyłki |
0
|
||||||||||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5907038591263 |
Zamówienie telefoniczne: 882 935 947
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń Aogami#2
Rękojeść - drewno magnolii
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 38,0 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 136 g
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Polecamy
329.00
169.00
158.99
410.00
699.00