• Kategorie
  • Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27 cm

1989.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Kurier GLS 0
Paczkomaty InPost 0
Poczta Polska 14.99
Kurier Pocztex 2.0 17.99
Kurier GLS (Pobranie) 20
Kurier za granice 99
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 882 935 947

Zostaw telefon

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - Najwyższej jakości stal warstwowa wysokowęglowa Aogami #2 (szlif jednostronny)
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z bawolego rogu
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 41,8 cm
Długość ostrza - 27 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - ok. 3,5 mm
Waga - ok. 160 g

Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Inni Klienci kupili również