• Categories
  • Bunmei Nóż Usuba 18 cm Leworęczny

359.00
piece To the repository
The loyalty program is only available for logged in customers.
Shipping within 24 hours
Shipping price Shortage
Availability Średnia dostępność

Phone Order: 882 935 947

Leave your phone

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:

  • Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Twardość: 56-57 HRC
  • Długość całkowita: 31,8 cm
  • Długość rękojeści: 13,6 cm
  • Długość ostrza: 16,5 cm
  • Szerokość klingi: 5,0 cm
  • Grubość klingi na pięcie: 3,0 mm
  • Sposób ostrzenia: szlif jednostronny leworęczny
  • Waga: ok. 189 g

Made in Japan

There is currently no comments or ratings for this product.
  • Recently viewed products
  • Other Customers also purchased