• Kategorie
  • Nóż do warzyw Forged VG10

Symbol: 706-021
430.31
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Kurier GLS 0
Paczkomaty InPost 0
Poczta Polska 14.99
Kurier Pocztex 2.0 17.99
Kurier GLS (Pobranie) 20
Kurier za granice 99
Dostępność Mało
Zostaw telefon

Nóż do warzyw Forged to konstrukcja w stylu nakiri, przeznaczona do dynamicznego siekania, przez co znajdzie zastosowanie przede wszystkim w dłoniach pasjonatów kuchni azjatyckiej. Umiarkowanie wydatny brzuch oraz duża szerokość głowni sprawiają, że nóż doskonale sprawdzi się przy pracy z warzywami oraz ziołami. Skuwana japońska stal nierdzewna przekłada się natomiast na odporność noża na kwaśne środowisko tworzone przez niektóre owoce. Model z linii VG10 posiadający głownię wykutą z tej wysokiej klasy japońskiej stali, oraz rękojeść z eleganckiej czeczoty.

Nóż do warzyw Forged VG10 oferuje użytkownikowi:
  • Ręcznie kutą konstrukcję wykonaną z wysokiej jakości japońskiej stali nożowej
  • Przystosowany do dynamicznego siekania warzyw i ziół profil o szerokiej głowni
  • Kąt krawędzi tnącej wynoszący 18 stopni łączący w sobie ostrość z wytrzymałością
  • Stylową i komfortową w chwycie rękojeść wykonaną ze eleganckiej czeczoty
  • Drewniane pudełko sprawiające, że model doskonale sprawdzi się w roli prezentu

Jak sama nazwa wskazuje, domeną marki Forged są noże kuchenne wykonane w tradycyjnej technologii kucia. Dzięki temu zabiegowi otrzymujemy wysokiej klasy narzędzia, przewyższające znacząco modele walcowane zarówno pod kątem wytrzymałości jak i sztywności co ułatwi precyzyjne ciecie twardych materiałów. Pozostałością po procesie skuwania stali jest tekstura zdobiąca nieszlifowaną powierzchnię głowni, która nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru.

Nóż do warzyw Forged VG10 - idealny model do intensywnego siekania

Producent stosuje w swoich konstrukcjach wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu lub systemie pozwalającym na wymuszenie kąta krawędzi, warto zachować tę wartość, ponieważ zagwarantuje nam optymalne właściwości modelu.

Informacje o produkcie
Marka Forged
Twardość stali [HRC] 58
Typ noża stała klinga
Typ stali nierdzewna - VG-10
Materiał rękojeści drewno
Producent Forged, Holandia
Typ noża:
stała klinga
Typ stali:
nierdzewna - VG-10
Materiał rękojeści:
drewno
Twardość stali [HRC]:
58
Masa [g]:
180
Grubość głowni [mm]:
2
Długość głowni [mm]:
175
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Inni Klienci kupili również