• Categories
  • Nóż do warzyw Forged VG10

The Symbol: 706-021
Typ noża stała klinga
Typ stali nierdzewna - VG-10
Materiał rękojeści drewno
Twardość stali [HRC] 58
100,22 €
piece To the repository
The loyalty program is only available for logged in customers.
Shipping within 24 hours
Shipping price Shortage
Availability Mało

Phone Order: 882 935 947

Leave your phone

Nóż do warzyw Forged to konstrukcja w stylu nakiri, przeznaczona do dynamicznego siekania, przez co znajdzie zastosowanie przede wszystkim w dłoniach pasjonatów kuchni azjatyckiej. Umiarkowanie wydatny brzuch oraz duża szerokość głowni sprawiają, że nóż doskonale sprawdzi się przy pracy z warzywami oraz ziołami. Skuwana japońska stal nierdzewna przekłada się natomiast na odporność noża na kwaśne środowisko tworzone przez niektóre owoce. Model z linii VG10 posiadający głownię wykutą z tej wysokiej klasy japońskiej stali, oraz rękojeść z eleganckiej czeczoty.

Nóż do warzyw Forged VG10 oferuje użytkownikowi:
  • Ręcznie kutą konstrukcję wykonaną z wysokiej jakości japońskiej stali nożowej
  • Przystosowany do dynamicznego siekania warzyw i ziół profil o szerokiej głowni
  • Kąt krawędzi tnącej wynoszący 18 stopni łączący w sobie ostrość z wytrzymałością
  • Stylową i komfortową w chwycie rękojeść wykonaną ze eleganckiej czeczoty
  • Drewniane pudełko sprawiające, że model doskonale sprawdzi się w roli prezentu

Jak sama nazwa wskazuje, domeną marki Forged są noże kuchenne wykonane w tradycyjnej technologii kucia. Dzięki temu zabiegowi otrzymujemy wysokiej klasy narzędzia, przewyższające znacząco modele walcowane zarówno pod kątem wytrzymałości jak i sztywności co ułatwi precyzyjne ciecie twardych materiałów. Pozostałością po procesie skuwania stali jest tekstura zdobiąca nieszlifowaną powierzchnię głowni, która nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru.

Nóż do warzyw Forged VG10 - idealny model do intensywnego siekania

Producent stosuje w swoich konstrukcjach wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu lub systemie pozwalającym na wymuszenie kąta krawędzi, warto zachować tę wartość, ponieważ zagwarantuje nam optymalne właściwości modelu.

Informacje o produkcie
Marka Forged
Twardość stali [HRC] 58
Typ noża stała klinga
Typ stali nierdzewna - VG-10
Materiał rękojeści drewno
Producent Forged, Holandia
There is currently no comments or ratings for this product.
  • Recently viewed products
  • Other Customers also purchased
This site uses cookies in accordance with the policy. Your use of the site means that they will be placed on your device, you can change the settings of your browser.
i

Newsletter

Subscribe to our newsletter!


get first information about promotions and news straight to your e-mail Inbox