• Categories
  • Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Nóż Sakimaru 30 cm

4199.00
piece To the repository
The loyalty program is only available for logged in customers.
Shipping within 24 hours
Shipping price Shortage
Availability Mało

Phone Order: 882 935 947

Leave your phone

Sakai Takayuki Genbu Aogami#2 Nóż Sakimaru 30 cm

Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa "saki", które oznacza szpic, i "maru", co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń rdzewna stal Aogami#2
Rękojeść - drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 47,0 cm
Długość ostrza - 30,0 cm
Szerokość klingi - 4,0 cm
Grubość klingi - 5,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 320 g

There is currently no comments or ratings for this product.
  • Recently viewed products
  • Other Customers also purchased