-
Język
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
-
Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21 cm


Wysyłka w ciągu | 24 godziny | ||||||||||||||
Cena przesyłki |
0
|
||||||||||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 4960375030049 |
Zamówienie telefoniczne: 882 935 947
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Nóż kuchenny Deba 21 cm Tojiro Aogami
Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.
Dane techniczne:
Ostrze - stal rdzewna Aogami #2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z bawolego rogu
Twardość ostrza - 63 HRC +/-1
Długość całkowita - 36,5 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 6,0 cm
Grubość klingi - 8,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 443 g
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Polecamy
329.00
169.00
158.99
410.00
699.00