• Kategorie
  • Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21 cm

2589.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Kurier GLS 0
Paczkomaty InPost 0
Poczta Polska 14.99
Kurier Pocztex 2.0 17.99
Kurier GLS (Pobranie) 20
Kurier za granice 99
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 882 935 947

Zostaw telefon

Nóż kuchenny Deba 21 cm Tojiro Aogami

Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Dane techniczne:

Ostrze - stal rdzewna Aogami #2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z bawolego rogu
Twardość ostrza - 63 HRC +/-1 
Długość całkowita - 36,5 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 6,0 cm
Grubość klingi - 8,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 443 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Inni Klienci kupili również