- Categories
-
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 21 cm


Shipping within | 24 hours |
Shipping price | Shortage |
Availability |
Mało
|
The barcode | |
EAN | 4960375111236 |
Phone Order: 882 935 947
Leave your phone |
- Description
- Reviews and ratings (0)
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazem
Rękojeść - owalna drewno magnolii
Twardość - 60-61 HRC
Długość całkowita - 34,3 cm
Długość rękojeści - 12,4 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 3,4 cm
Grubość klingi na pięcie - 4,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 152 g
- Similar products
- Recently viewed products
- Other Customers also purchased
- We Recommend
329.00
169.00
158.99
410.00
699.00