• Kategorie
  • Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27 cm

2989 zł
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0 zł
Odbiór osobisty 0 zł
Kurier GLS 0 zł
Paczkomaty InPost 0 zł
Poczta Polska 14,99 zł
Kurier Pocztex 2.0 17,99 zł
Kurier GLS (Pobranie) 20 zł
Kurier za granice 99 zł
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 882 935 947

Zostaw telefon

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm

Soba-kiri charakteryzuje - bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji - jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

Taki kształt,z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.

W przypadku soba-kiri,niezwykle istotne jest umiejętne ostrzenie. Żeby sprawdził się w swoim zadaniu, krawędź tnąca musi być idealnie prosta na całej długości - w przypadku niedoskonałości makaron udon nie będzie odpowiednio oddzielony.

Dane techniczne:

Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2
Rękojeść - stalowa opleciona sznurkiem
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 27,0 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 13,0 cm
Grubość klingi - 8,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 860 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Inni Klienci kupili również
  • Polecamy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
i

Newsletter

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, aby być na bieżąco z nowościami i promocjami