• Kategorie
  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30 cm

989.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Kurier GLS 0
Paczkomaty InPost 0
Poczta Polska 14.99
Kurier Pocztex 2.0 17.99
Kurier GLS (Pobranie) 20
Kurier za granice 99
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 882 935 947

Zostaw telefon

Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami 

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 44,0 cm
Długość ostrza - 30,0 cm
Szerokość klingi - 3,5 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 218 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Inni Klienci kupili również