• Kategorie
  • Ostrzałka elektryczna kuchenna Work Sharp CPE2-I

Symbol: 009-027
299.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Kurier GLS 0
Paczkomaty InPost 0
Poczta Polska 14.99
Kurier Pocztex 2.0 17.99
Kurier GLS (Pobranie) 20
Kurier za granice 99
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 882 935 947

Zostaw telefon

Work Sharp CPE2-I to elektryczna ostrzałka do noży kuchennych, wyposażona w elastyczne tarcze ścierne oraz prowadnice kątowe, pozwalające na precyzyjne i prawidłowe ostrzenie całej krawędzi tnącej.

Budowa

Ostrzałka ma lekką konstrukcję oraz kompaktowe rozmiary, dzięki czemu zajmuje mało przestrzeni na blacie kuchennych, a po skończonej pracy można ją po prostu schować do szuflady. Największą zaletą tego modelu jest prosta, niemal instynktowna obsługa, dzięki czemu mogą z niej korzystać osoby bez doświadczenia w ostrzeniu noży.

Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia służące do ostrzenia lewej i prawej strony krawędzi oraz jej polerowania. Wysoką funkcjonalność urządzenia zwiększa opcja ostrzenia nożyczek.

Jedna ostrzałka do wszystkich noży kuchennych

Work Sharp CPE2-I to wszechstronna ostrzałka kuchenna, dzięki której w szybki i prawidłowy sposób wyostrzymy różnego rodzaju noże.

Proces ostrzenia

Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia odpowiadające za ostrzenie:

  • prawej strony krawędzi tnacej,
  • lewej strony krawędzi tnącej,
  • polerowanie i szybki podostrzanie

Dzięki zastosowaniu systemu prowadnic ostrzenie noży jest proste i nie wymaga specjalistycznej wiedzy oraz doświadczenia.

Wystarczy umieścić nóż w prowadnicy, włączyć urządzenie i przeciągać ostrze od nasady aż po czubek, naprzemiennie zmieniając strony szlifowania tj. prawa, lewa, prawa, lewa itd.

W odróżnieniu od większości ostrzałek kuchennych wykorzystujących płytki diamentowe Work Sharp CPE2-I zastosował elastyczne tarcze ścierne o gradacji P120, które ostrzą delikatniej, jednak tworzą krawędź ostrza, ma znacznie wyższą ostrość.

Po zakończeniu ostrzenia wstępnego możemy ręcznie wypolerować ostrze, wykorzystując w tym celu środkową szczelinę, w której zastosowano ceramikę o drobnej gradacji. Ostrzałka ceramiczna doskonale sprawdza się także do ostrzenia noży ząbkowanych oraz szybkiego podostrzania.

Funkcje dodatkowe

Ostrzałka pozwala również na ostrzenie nożyczek, w tym celu wystarczy zdemontować przystawkę ceramiczną i włączyć ostrzałkę w trybie mniejszej prędkości.

Co można ostrzyć?

  • Nóż do mięsa
  • Nóż uniwersalny
  • Nóż Santoku uniwersalny
  • Nóż szefa kuchni
  • Folder (nóż składany)
  • Nóż z hakiem
  • Nożyczki
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Produkty podobne
  • Ostatnio oglądane produkty