• Kategorie
  • Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

2299.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Kurier GLS 0
Paczkomaty InPost 0
Poczta Polska 14.99
Kurier Pocztex 2.0 17.99
Kurier GLS (Pobranie) 20
Kurier za granice 99
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 882 935 947

Zostaw telefon

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Santoku ręcznie kuty 18 cm

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:

Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
Rękojeść - czarno-szara micarta
Twardość - 61 +/- 1 HRC 
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 2,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 227 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Ostatnio oglądane produkty
  • Inni Klienci kupili również